Heropening Eindhoven Airport

21 juni 2013

Staatssecretaris Mansveld heropent aankomst- en vertrekhal Eindhoven Airport

De verbouwde aankomst- en vertrekhal van Eindhoven Airport is vrijdagmiddag heropend door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Voor 26,5 miljoen euro is de terminal vergroot, zijn er meer winkels gekomen en heeft het nu ook een hotel met 120 kamers.

De staatssecretaris noemde Eindhoven Airport een 'modelluchthaven voor Nederland en zelfs Europa' omdat het voldoet aan de strengste milieu-eisen.

Sneller inchecken
In de terminal is ook de beveiliging en het inchecken grondig aangepakt. Door het groeiend aantal reizigers ontstonden voor de verbouwing steeds vaker lange rijen. Volgens directeur Joost Meijs is daar nu meer plaats voor vrijgemaakt waardoor het inchecken ook sneller zal gaan.

Eindhoven Airport zal ook dit jaar verder groeien. In 2012 steeg het aantal reizigers met 12 procent. Dit jaar zal dit zo'n 14 procent zijn, oftewel zo'n 3,5 miljoen passagiers. Er wordt ook geïnvesteerd in betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo komt er nog deze maand een directe busverbinding - zonder tussenhaltes - tussen het centraal station van de NS en de luchthaven.

Auteur: Raoul Cartens, Eindhovens Dagblad