ddw 2019


opdrachtgever: dutch design week 2019
locatie: Paradijslaan 72 Eindhoven
expositie: oktober 2019
programma: those who care

"Those who Care”, een motto bedacht door Feike Sijbesma tijdens het Economisch Forum in Davos in 2019, benadrukt de noodzaak om de waarden van onze samenleving te herzien. Het herintroduceert het concept van ‘noblesse oblige’ door de betrokkenheid van CEO’s van grote bedrijven bij de samenleving en het milieu te benadrukken. Dit heeft het afgelopen jaar geleid tot meer aandacht voor verantwoord ondernemerschap in de media. 

De mensheid wil vooruitgang, met nieuwe technieken, snellere reacties en efficiëntere oplossingen. Er zijn systemen nodig die feilloos werken en ons meer tijd, een betere gezondheid en welzijn bieden. Soms is echter de natuur verwaarloosd ten gunste van vooruitgang. 

De nieuwe houding is om de gevolgen van eerdere acties te neutraliseren en te verbeteren wat nog is... Dus technologie moet worden gebruikt ten behoeve van de natuur. Vooruitgang en tegelijkertijd de natuur versterken is de te volgen koers.

 

De tentoonstelling:

Those who Care daagde mensen uit om na te denken over vertrouwen, duurzaamheid en het delen van macht en middelen in een stedelijk systeem. De tentoonstellingsruimte was gevuld met een kleurrijk patroon van lijnen en hoekige geweven vormen en werd aangevuld met de gedachten van mensen. Naarmate er meer berichten werden toegevoegd, groeide het patroon tijdens de tentoonstelling als een levend organisme.

belleluxi©Heleen van Heel